"Area 51" is een deel van een niet-toegankelijke militaire basis nabij Groom Dry Lake in de Amerikaanse staat Nevada. UFO-gelovers zijn er zeker van dat de basis wordt gebruikt om buitenaardse wezens te verbergen. De staat Nevada heeft onlangs een verlaten strook van 98 mijl van Route 375 de naam Buitenaardse Snelweg gegeven (Extraterrestrial Highway). Het is uiteraard de bedoeling om ons te misleiden zodat we denken dat er iets geheim wordt gehouden terwijl dat helemaal niet het geval is.

Aangezien je kan worden neergeschoten indien je de militaire basis ongeoorloofd betreedt, moeten UFO-toeristen de heilige grond bekijken vanop een verafgelegen punt. Velen doen dit in de hoop een UFO te zien landen. De Amerikaanse regering heeft blijkbaar een verdrag met de aliens dat hen toelaat in deze zone te vliegen als we maar experimenten kunnen uitvoeren op hen en hun ruimtetuigen mogen proberen na te maken. Je denkt toch niet dat een mens op het idee van een stealthbommenwerper zou kunnen komen?

Skeptici trekken niet in twijfel dat er iets geheims aan de hand is in Area 51. Maar wat er aan de hand is zou wel eens heel wat onheilspellender kunnen zijn dan het bouwen van geheime vliegtuigen of het ontwikkelen van nieuwe wapens. Het televisieprogramma "Sixty Minutes" zond een documentaire uit waarin Leslie Stahl opperde dat Area 51 wordt gebruikt om illegaal giftige stoffen te dumpen. Als dat zo is, is Area 51 op heel wat meer manieren gevaarlijk voor de gezondheid. Heel wat voormalige werklui van Area 51 en weduwen van voormalig werklui hebben rechtszaken ingespannen tegen de regering voor letsels of overlijdens ten gevolge van illegale werkzaamheden met gevaarlijk afval. Tot nog toe werd de overheid niet veroordeeld omwille van de "nationale veiligheid." In werkelijkheid erkent de regering niet eens het bestaan van een basis met de naam Area 51. Maar dergelijke verwerpingen zijn enkel extra argumenten voor hen die menen dat er een samenzwering van de overheid is om ongeveer alles te verbergen wat ze ooit heeft gedaan.