Magick is de vermeende kunst en wetenschap waardoor verandering wordt veroorzaakt door de wil en met niet-fysieke middelen.

Magick wordt in verband gebracht met alle soorten paranormale en occulte fenomenen, waaronder (maar niet beperkt tot): ESP, astrale projectie, paranormale genezing, de kabbala en chakra's. Magick maakt gebruik van diverse symbolen, zoals het pentagram, en van een brede waaier aan symbolische rituelen om krachten te verkrijgen waarmee de wetten van de fysica, scheikunde, enz. kunnen worden overtreden. Magick mag niet worden verward met magie, wat de kunst is van goochelen en vingervlugheid.

De godsdiensten die gebaseerd zijn op het Oude en het Nieuwe Testament hebben magick lange tijd geassocieerd met valse profeten. Ze baseerden zich daartoe op het geloof dat Satan regelmatig zijn krachten toont en ze deelt met mensen. Volgens deze visie is het gebruik van krachten die de natuurwetten tegengaan goed als het door God gebeurt (witte magick). Dergelijke vertoningen van goddelijke krachten worden mirakels genoemd. Indien hetzelfde gebeurt door de hand van duivelse krachten, dan is het slecht (zwarte magick).

Het is bijzonder aantrekkelijk om te denken dat men zaken zoals het weer of z'n gezondheid kan beheersen door een wilshandeling. Hetzelfde geldt voor het idee dat men z'n vijanden kan vernietigen zonder een vinger te hoeven oplichten: denk het en uw wil zal gebeuren. Verhalen over mensen met speciale krachten klinken heel interessant, maar voor wie het voornemen heeft over een magiër te worden, toch deze waarschuwing van een expert terzake:

...een magick ritueel (of welke magick of occultisme ook) is bijzonder gevaarlijk voor wie geestelijk niet stabiel is. Als je op een of andere manier 'te ver zou gaan', 'te zwaar eten' zou eten. . . en uw godsdienstige achtergrond of oud geloofsysteem als steun zou gebruiken. Maar denk er ook aan dat vreemde ervaringen niet noodzakelijk slechte ervaringen zijn. [Phil Hansford, Ceremonial Magick]

Anderzijds zijn vreemde ervaringen ook niet noodzakelijk goede ervaringen.

De magie van optredende goochelaars is in die mate verwant met magick dat de artiesten truuks en bedrog gebruiken om het publiek te doen geloven dat ze zaken hebben gedaan die, als ze echt zouden zijn, bovennatuurlijke of paranormale krachten zouden vereisen, vb. voorwerpen uit het niets tevoorschijn halen zoals ringen, duiven of konijnen. Sommige goochelaars schrijven hun prestaties niet toe aan magie maar aan bovennatuurlijke of paranormale krachten, bv. Sai Baba en Uri Geller.

Uiteraard heeft de schoonheid en magie van de natuur niets met magick te maken. Er is het wonder van de geboorte van een gezond kind; de magie van ware liefde. Er is de magie van uit bed opstaan 's ochtends door een wilsdaad. Jammer genoeg lijkt dit enkel magie voor wie dit niet kan. Diegenen onder ons die hun lichaam kunnen bevelen met hun wil, beschouwen deze kracht te vaak als vanzelfsprekend. We slagen er niet in het wonderlijke van eenvoudige dingen te zien, zoals het afvegen van het zweet van ons voorhoofd. Het is voor ons vanzelfsprekend dat we onze ogen opendoen om te genieten van het schitterende van gletsjers en oceanen of van de schoonheid van zonsondergangen en weides met wilde bloemen. Dit zijn waarlijk magische daden en, wanneer overdacht, bevatten ze voldoende wonderen om heelallen te vullen. Maar voor velen lijkt het dat dergelijke echte magie nooit genoeg zal zijn.