Men in black (Mannen in het zwart) zouden bijzonder vreemde wezens zijn, misschien buitenaardse wezens of regeringsambtenaren, die mensen bezoeken die een UFO hebben gezien en hen waarschuwen niets te vertellen over hun UFO-ervaringen.

John Keel vertelt over de MIB in The Mothman Prophecies (1975), net als Gray Barker in They Knew Too Much About Flying Saucers (1956). De MIB zouden een voorkeur hebben voor oude donkere Cadillacs. Ze houden er niet van gefotografeerd te worden, hoewel ze zich naar verluidt in het zwart kleden. Hun aantrekkingskracht zou wel aan het afnemen kunnen zijn, nu er een film, televisieserie, magazine en videospel bestaan over hun vreemde capriolen.

John Sherwood (alias Dr. Richard H. Pratt) heeft bekend welke rol Gray Barker, hoofd van Saucerian Publications, heeft gespeeld in het vereeuwigen van de mythe van de MIB. "Door They Knew Too Much About Flying Saucers werden de Men In Black gevreesd in UFO-kringen in de late jaren 1950 en in de jaren 1960" beweert Sherwood, maar het boek was ongezuiverde fictie, louter geschreven om geld te verdienen zonder enige aandacht voor feiten. Het was Barker die Flying Saucers are Watching You van de 17-jarige Sherwood publiceerde, waarvan de auteur nu beweert dat het zijn "enige bedrieglijke journalistische ervaring" was, d.w.z. dat hij schreef met zo goed als geen aandacht voor het verschil tussen feit en fictie. Sherwood geeft toe dat hij het bedrog in de hand werkte door het spel mee te spelen toen UFO'ers hem bestempelden als iemand die door de MIB het zwijgen was opgelegd.